Neurorevalidatie

Behandelingen

Over neurorevalidatie

Neurorevalidatie richt zich op een zo optimaal mogelijk functioneren na Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het is een leerproces waarbij de mogelijkheden door therapie of aanpassingen wordt doorlopen. Met neurorevalidatie wordt geprobeerd het zoveel mogelijk zelfstandig functioneren te verbeteren na een beroerte, bij een (partiële) dwarslesie, MS of Parkinson.

neurorevalidatie

Behandelingen

Het kan zijn dat u na een revalidatieperiode weer bent teruggekeerd naar uw thuissituatie en fysiotherapie nodig heeft om uw behaalde doelstellingen nog verder te verfijnen, te onderhouden of om aan nieuwe doelstellingen te werken die van belang zijn in uw alledaags functioneren. Samen kijken we wat u belangrijk vindt en wat haalbaar is.

Dit is voor iedereen zeer verschillend. Voor de een is dit: een poosje op de stoel kunnen zitten en een ander heeft tot doel weer te kunnen lopen, hobby’s of werk weer kunnen uitvoeren. Er wordt middels functionele oefenvormen aan uw doelstellingen gewerkt. Verder is de therapie erop gericht om complicaties in het ziektebeloop te voorkomen middels manuele technieken en uitleg en advies.

verzekeringen

Zorgverzekering

Voor neurorevalidatie heeft u een verwijsbrief nodig. Vraag bij de verzekeraar na of een verwijsbrief van de huisarts voldoet, of dat er een verwijsbrief van een specialist nodig is.Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Vraag bij uw verzekering na hoe goed u bent verzekerd.

Het kan zijn dat uw klacht op de ‘lijst van BORST’ staat. Dit houdt in dat u een chronische indicatie kunt krijgen. De eerste 20 behandelingen worden dan uit de aanvullende verzekering gehaald en vanaf de 21ste behandeling uit het basispakket. Als het uit het basispakket wordt gehaald, gaat het eerst ten koste van uw eigen risico. Mocht u hier vragen over hebben, dan horen wij dat graag.

Wilt u meer informatie of een behandeling inplannen?